وحدت عنصر قانونی در مورد ورود غیرمجاز داده برای ورود و سرقت داده ها
پرسش
در صورتی که شخص با وارد نمودن غیرمجاز داده وارد کامپیوتر دیگری شده و دادههای ایشان را سرقت کند، آیا تعدد جرم صورت گرفته است؟
نظر هیئت عالی
فرض پرسش از مصادیق بزه ماده 741 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375، با الحاقات بعدی است و تنها یک جرم وقوع یافته است و لذا با لحاظ وحدت عنصر قانونی یاد شده بحث تعدد جرم منتفی است.
نظر اکثریت
پاسخ به این سؤال منوط به روشن شدن این امر است که آیا دسترسی و وارد نمودن غیرمجاز داده، لازم و ملزومات و مقدمه سرقت داده محسوب میگردد یا خیر. به نظر میرسد همانگونه که در سرقت سنتی، ورود به منزل و محل اختفای مال، مقدمه بزه سرقت بوده و قواعد تعدد جرم منتفی است در ما نحن فیه نیز دسترسی غیرمجاز به داده، مقدمه و لازم ملزوم سرقت داده است زیرا متهم زمانی قادر به سرقت داده است که بهصورت غیرمجاز به آن دسترسی یابد بنابراین دسترسی غیرمجاز به داده بهعنوان مقدمه بزه تام سرقت داده قرار میگیرد و مجازات علیحدهای برای آن مدنظر نگرفته و تعدد جرم اعمال نمیگردد.
نظر اقلیت
سرقت داده الزاماً همراه با دسترسی غیرمجاز نیست چهبسا دسترسی فرد به داده، مجاز اما برداشتن داده برای وی ممنوع باشد که در این حالت اگر فرد داده را برداشت، مرتکب بزه سرقت داده شده است لذا دسترسی غیرمجاز به داده مقدمه و لازم و ملزوم سرقت داده نیست و قواعد تعدد مادی جرم قابلاعمال است.
موسسه مطالعات و خدمات حقوقي عدالت گستران عليم براي اولين بار در استان تهران با بهره مندي از کارشناسان و مشاوران در امور حقوقی، ثبتی، امور شهرداری و دیوان عدالت اداری و… اقدام به برقرای طرح ارائه خدمات اورژانسی حقوقی نموده اندو براساس اين طرح همه شهروندان با دريافت كد خدمات هر زمان از شبانه روز كه استفاده از خدمات حقوقي باشند ميتوانند از اين امر بهره مند شوند
ارتباط با ما
دفتر مرکزی:
021-28429183
021-56365044
۰۹۱۲۵۴۵۸۶۷۶
پست الکترونیک:
info@soslegal.ir
اعتماد شما،افتخار ماست
نماد الکترونیکی
ورود×
کد تایید
لطفا کد تأیید ارسال شده را تایپ کنید .
ارسال
×
سلام
برای ارتباط با مشاورین حقوقی آنلاین از طریق واتساپ روی نام آنها کلیک نمایید.