به گزارش روابط عمومی اورژانس حقوقی ، در راستای اجرای ضوابط قانون جدید چک یکی از ملزومات این قانون جدید ثبت فرآیندهای تایید و نقل و انتقال چک در سامانه صیاد است تا تمام روند صدور و وصول چک در این سامانه ثبت و بر شفافیت این فرآیند افزوده شود.
براین اساس تمام صادرکنندگان چک می بایست با مراجعه به برنامکهای کاربردی موبایلی (که اسامی آنها در تارنمای شرکت شبکه الکترونیک پرداخت کارت (شاپرک) و همچنین از طریق درگاههای نوین بانکها و موسسات اعتباری (اینترنت بانک و همراه بانک) منتشر میشود)، اطلاعات چکهایی که قصد صدور آن را دارند، در سامانه صیاد ثبت کنند.
علاوه براین، دریافتکنندگان چک نیز در صورت ثبت چک از سوی صادرکننده آن، امکان استعلام چک ثبت شده به نفع خود را از طریق برنامکهای موبایلی داشته و پس از حصول اطمینان از تطبیق اطلاعات مندرج در فیزیک چک با اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد، میتوانند اطلاعات چک را تائید یا رد کنند.
همچنین، چنانچه دریافتکننده چک متمایل به انتقال چک به شخص ثالث یا ذینفع جدید باشد؛ پس از تائید چک، امکان انتقال چک به شخص ثالث برای وی فراهم است.
با این تفاسیر، نحوه استفاده از برنامکهای موبایلی برای صادرکنندگان و دریافتکنندگان چک به شرح زیر است:
نحوه استفاده صادرکنندگان چک از برنامکهای موبایلی
صادرکننده چک میتواند با در اختیار داشتن یکی از کارتهای بانکی صادر شده از سوی بانکی که دسته چک وی را صادر کرده و با استفاده از سیمکارت متعلق به خود از طریق برنامک موبایلی، با وارد کردن اطلاعات شناسه صیادی ۱۶ رقمی مندرج در برگه چک که قصد صدور آن را دارد، وارد منوی ثبت چک شده و اطلاعات چک صادره خود شامل تاریخ، مبلغ و مشخصات ذینفع را وارد کند.
نحوه استفاده گیرندگان چک از برنامکهای موبایلی
گیرنده چک نیز میتواند با در اختیار داشتن هریک از کارتهای بانکی خود و سیمکارت متعلق به خود، از طریق برنامک موبایلی، با وارد کردن اطلاعات شناسه صیادی ۱۶ رقمی مندرج در برگه چک دریافتی، وارد منوی تائید چک شده و اطلاعات چک ثبت شده به نفع خود را با اطلاعات مندرج در برگه چک تطبیق داده و مراتب تائید و یا عدم تائید خود را اعلام کند.
پس از تائید چک، گیرنده میتواند چک ثبت شده را به ذینفع جدید منتقل کند.