Description
نمونه لایحه دفاعیه اجرت المثل ایام زوجیت از سوی زوج
از جمله دعاوی مهمی که به موجب طلاق در دادگاه خانواده مطرح می شود آن است که زن اجرت یا بهای اعمالی که در طول زندگی مشترک در منزل شوهرش انجام داده است را مطالبه نماید که به آن اجرت المثل ایام زوجیت یا اجرت المثل زندگی مشترک گفته می شود .
اجرت المثل یکی از حقوق مالی زوجه مانند مهریه و نفقه است که مرد ملزم به پرداخت آن به زن در صورت مطالبه او خواهد بود.
زن برای انجام اموری مانند کار در منزل، آشپزی، رسیدگی به فرزندان، شیر دادن به فرزند و … وظیفه ای ندارد
و اگر این امور را در مدت زندگی مشترک با همسرش انجام داد، می تواند بابت این امور از همسرش اجرت المثل دریافت نماید. هرچه مدت زندگی زناشویی بیشتر گذشته باشد میزان اجرت المثل نیز بیشتر خواهد بود. البته دریافت اجرت المثل منوط به وجود شرایطی است که در ادامه بیان می شود. موضوعی که باید بدان اشاره نمود این است که زن فقط برای انجام اموری مانند اطاعت از همسر، حسن معاشرت با او، آراستگی ظاهری، اقامت در منزل همسر، کسب اجازه از او برای انجام هر امری و انجام وظایف زناشویی نسبت به همسرش الزام می گردد و برای انجام باقی مسائل که مربوط به زندگی مشترک آنهاست، می تواند اجرت المثل مطالبه کند.(لایحه دفاعیه اجرت المثل ایام زوجیت از سوی زوج )
دادگاه پس از بررسی پرونده و احراز این حق برای زوجه پرونده را برای جلب نظر کارشناسی به کارشناسان ارائه می دهد. کارشناسان نیز پس از بررسی شرایط موثر اعلام نظر می نمایند. دادگاه بر اساس نظریه کارشناس اقدام به صدور حکم می نماید. از جمله مسائلی که در کارشناسی مورد توجه قرار می گیرد می توان به شرایط زندگی زوجین، شغل آنها، مدت زندگی مشترک، میزان تحصیلات، سطح خانوادگی آنها و غیره اشاره نمود.
Reviews
There are no reviews yet.